وجدان كاري
وجدان كاري به چه معناست؟
همانطور كه اشاره شد وجدان كاري را نمي توان به صورت تزريق آمپول يك روزه به سيستم اداري مملكت وارد كرد. بايد به طور ريشه اي و اساسي كار فرهنگي انجام داد.
وقتي كارمندي واقعا بخواهد وجدان كاري را سرلوحه اعمال فرد قرار دهد بايد در ابتدا معني وجدان را بداند.
وجدان يعني شعور باطن و به عنوان معركه اي است در باطن هرشخص كه او را از كار بد و نيك آگاهي مي دهد. مثلا وقتي شما كار بدي انجام مي دهيد وجدان شما ناراحت شده و به شما هشدار مي دهد. اينكه مي گويند بعضي ها اصلا وجدان ندارند صحيح نيست .
وجدان در همه اشخاص موجود بوده ولي بايد آن را بيدار كرد.
وجدان كاري:
وجدان كاري را مي توان به عبارتي رضايتمندي از نوع كار ، برخورد ، پاسخگوئي ، راهنمايي و توجه به مراجعه كننده دانست. وجدان كاري عبارت است از احساس تعهد دروني نسبت به انجام كار به صورت دقيق و مرتب در راستاي رضايت رجوع و نحوه برخورد و پاسخگويي به آنها دانست .
وجدان كاري را مي توان به منظور مراقبت كردن صحيح اموال ، توجه به كيفيت كار و حضور موثر و به موقع در محل كار دانست.
جامعه سالم در گرو وجدان كاري :
همانطور كه ذكر شد اگر بخواهيم جامعه اي سالم و با رشد بالا داشته باشيم بايد به صورت ريشه اي و فرهنگسازي بالا از همان دوران كودكي وجدان كاري را در جامعه رشد داده و باعث ايجاد يك جامعه و گروه كاري سالم را فراهم آوريم . در اين زمينه تمامي ارگانها و نهاد هاي زيربط بايد با همكاري و همفكري زمينه مناسب فراهم آورند.
عوامل موثر براي ايجاد وجدان كاري ؟
1- وجدان كاري را نمي توان با جبر و زور به وجود آورد.
2- تعيين مقررات سخت ضامن اجرايي صد در صد براي وجدان كاري نيست
3- يكي از عوامل ايجاد وجدان كاري توليد انگيزه از طرف مديران مي باشد.
4- وجدان كاري و كارايي را مي توان تا حدي در يك راستا دانست ولي بالا بودن كارايي الزاما هميشه نتيجه بالا بودن وجدان كاري نيست.
5- بهترين انگيزش براي بالا رفتن وجدان كاري تنظيم قوانين و مقررات مناسب از قبيل وام ، كمك هزينه مسكن و ... و نهايتآ بهبود شرايط كاري مي باشد.
6- انضباط كاري را مي توان نوعي وجدان كاري دانست يعني وقتي شما انضباط كاري را رعايت مي كنيد و در محل كار خود با نظم و رعايت مقررات سر كار خود حاضر شده و سعي مي كنيد وظايف كاري خود را به نحو احسنت انجام دهيد ، يعني شما وجدان كاري داشته و نسبت به تعهدات كاري خود اعتقاد داريد.
برچسب: ،